Vertrouwenscontact Persoon - S.V. Loosdrecht

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vertrouwenscontact Persoon

Vertrouwenscontact Persoon

VERTROUWENSCONTACT PERSOON BIJ SV LOOSDRECHT.

 

SV Loosdrecht heeft in haar algemene gedragsregels opgenomen dat sportiviteit, respect, eerlijkheid, spelplezier en betrokkenheid grote waarden zijn om het voor iedereen zodanig te laten zijn dat men zich bij onze voetbalclub thuis voelt.

Toch kunnen er zich ook bij onze vereniging ongewenste gebeurtenissen voordoen in de vorm van agressie, seksuele intimidatie, discriminatie, pesterijen of ander gedrag wat je als vervelend ervaart.

Meestal is dit bespreekbaar met een trainer, leider of bestuurslid maar soms blijkt dit toch te moeilijk.

Ook kan het lastig zijn als degene waarvan het gedrag als ongewenst wordt beschouwd een ouder of leider is.

In die gevallen is het goed dat je dan terecht kunt bij een vertrouwenscontact persoon (VCP) die een geheimhoudingsplicht heeft en nooit zonder jouw toestemming over jouw verhaal zal praten met anderen.

Deze vertrouwenscontact persoon biedt een luisterend oor en is er om jouw verhaal aan te horen.

(Is het eerste aanspreekpunt in voorkomende gevallen, neemt) meldingen aan en staat, voor advies, in contact met de vertrouwenscontact personen van de KNVB.

Het bestuur vindt het belangrijk dat er binnen onze vereniging een persoon aanwezig is, waar spelers/speelsters, ouders, vrijwilligers, leiders en trainers met bovenstaande problemen terecht kunnen. Daarom heeft het bestuur besloten een vertrouwenscontact persoon aan te stellen en heeft daartoe Pim Liekamm bereid gevonden om deze taak op zich te nemen. Pim is al sinds 1988 betrokken bij onze vereniging, kent onze vereniging, onze leden en onze normen en waarden.

Even voorstellen: Pim Liekamm

 Mijn naam is Pim Liekamm en ik ben op  verzoek  van het bestuur vertrouwenscontact  persoon van  S.V. Loosdrecht geworden.

 Mijn leeftijd is 65 jaar, ben getrouwd en sinds  1988 betrokken bij de club als leider van  teams,  waar mijn zoon in heeft gespeeld, en  ben  momenteel assistent scheidsrechter bij het  tweede team.

 Zowel onze dochter, zoon schoonzoon als twee  kleindochters zijn voetballend lid van S.V.  Loosdrecht.

Ik hoop uiteraard dat mijn werk als VCP tot een minimum beperkt zal zijn, want dat zou betekenen dat het binnen de vereniging goed loopt en goed geregeld is.

Toch kunnen zich zaken binnen de vereniging voordoen waarvan het moeilijk is om er met iemand over te praten. De meeste zaken zijn bespreekbaar met trainer, leider of bestuur, maar soms blijkt dit lastig (denk aan agressie, seksuele intimidatie, discriminatie, pesterijen of ander gedrag wat je als vervelend ervaart), maar ook wanneer degene waarvan het gedrag als ongewenst wordt beschouwd een ouder of leider is.

 In die gevallen wil ik een luisterend oor zijn en dienen als klankbord. Als vertrouwenscontact persoon (VCP) heb ik geheimhoudingsplicht en zal zonder toestemming van de persoon in kwestie dan ook niet met anderen hierover praten.

Ik sta in contact met de VCP's van de KNVB die ik kan raadplegen voor advies en hulp.

Zal het gesprek terugkoppelen en daar waar mogelijk het bestuur adviseren.

Op deze manier hoop ik graag mijn steentje bij te dragen aan een veilige sportomgeving.

Je kunt me bereiken door een mail te sturen naar vcp@svloosdrecht.nl

Met vriendelijke groeten.

Pim Liekamm

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!