Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SV Loosdrecht verslaat SV Laren in bloedstollende slotfase

28 januari 2024 18:00

Het is SV Loosdrecht gelukt om SV Laren opzij te zetten. Het venijn zat hem in de staart in Laren. Doordat Glenn Hemmers zijn 3e van de middag in de 95e minuut binnenschoot ontplofte het Loosdrecht kamp, 2-3.

Laren-SVL2.JPG
Foto Piet van Bemmelen. Voor de gehele reportage: klik hier.

In de eerste helft was het voor beide teams aftasten. SV Loosdrecht had een licht veldoverwicht wat leidde tot kleine kansen voor Pim Schakel, Nickay Schenk met het hoofd en Christiaan Verbree met een schot uit de tweede lijn. Op slag van rust was het dan toch raak. Via Nickay Schenk kwam de bal bij de uitstekend spelende Christiaan Verbree die met zijn zoveelste goede voorzet de aanval in stelling bracht. Nickay Schenk liet de bal lopen bij de eerste paal en deze kon eenvoudig binnen gewerkt worden door Glenn Hemmers, ruststand 0-1.

Het was Laren dat scherper uit de kleedkamer kwam. Loosdrecht was slordig en kwam moeilijk aan voetbal toe. In de 55e minuut was het Laren dat het net wist te vinden. Een bal door het centrum van de Loosdrechtse verdediging kon gemakkelijk langs de uitkomende Brandon Manten geschoten worden, 1-1.

Loosdrecht bleef het moeilijk hebben met de druk die Laren uitoefende. Dat weerhield de Loosdrechters niet om bij vrijwel de eerste kans na rust de 1-2 af te dwingen. Na een goede actie en idem voorzet van Nick Doppenberg was het opnieuw Glenn Hemmers die bekeken binnen kon koppen.

Toen na een kamikaze actie van de verdediger van Laren een directe rode kaart volgde in de 89e minuut leek de wedstrijd gespeeld, maar niks bleek minder waar. Enkele minuten later was het Laren dat na een makkelijk gekregen vrije trap de 2-2 wist te maken.

Gelukkig voor Loosdrecht bleek linksback Bryan Jansen in de 95e minuut een extra zuurstoftank te hebben en na een uitstekende rush de altijd goed gepositioneerde Glenn Hemmers te vinden, 2-3.

Ook na de winterstop toont Loosdrecht zich een team met veerkracht. Door deze overwinning behoudt Loosdrecht de aansluiting met de top 3 in de 3e klasse-C.