21 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 21 september de aftrap van een nieuw voetbalseizoen. Een dag die alle facetten met zich mee bracht om een heerlijke potje te voetballen op de Loosdrechts velden. Lekker zonnig weer en een prachtig bespeelbaar veld met meer dan 22 man die eindelijk weer voor de punten mochten spelen in de 2e klasse B. CDW die vorig jaar gepromoveerd was en het nieuwe sterren ensemble van het eigen Loosdrechts vlaggenschip. Beide partijen konden deze zonnige dag zichzelf meten waar ze echt stonden.

Om 12.00 speelde ons 2e elftal van Loosdrecht ook al tegen hetzelfde CDW. Onder aanvoering van voormalig eerste elftal captain Michel Kamer hebben de mannen van ons 2e elftal een goede seizoenstart. Dit door met 3-2 te winnen van hun opponent. De eerste 3 punten waren een feit. Nu was het aan Loosdrecht 1 om op 14.30 een zelfde resultaat binnen te slepen.

Na een geconcentreerde warming-up onder aanvoering van onze nieuwe captain Gilliam bereidde Loosdrecht zich voor. Met gepaste spanning ontvingen we de laatste tactische aanwijzingen van onze trainer Roy Versluis. Met deze informatie op zak ging het dan nu echt gebeuren. De wedstrijd is gestart met de volgende 11 namen.

Doel: Pepijn

Verdediging (v.l.n.r.): Mo, Laurens, Gilliam(c), Christiaan

Middenveld (v.l.n.r.): Jesse, Amin, Abou, Khalid

Voorhoede(v.l.n.r.): Nick, Luuk

Reserves: Chamiel, Jamal, Jim, Bert, Fabiën

Vanaf het eerste fluitsignaal besloot de formatie van trainer Roy om compact rond de middencirkel de tegenstander op te vangen. Dit deden onze mannen naar wens. Steeds voerde zij de druk iets op. Aftastend wat CDW allemaal ging doen schoven zij steeds een stukje op naar voren. In de 5e minuut resulteerde dit in een verovering van de bal, aan de linker flank, van Jesse die vervolgens Abou wist te vinden. Abou sneed prachtig, middels een combinatie met Nick, dwars door de verdediging heen. Het werd een 1 op 1 strijd, met 2 verdedigers in zijn nek, met de keeper van CDW. Helaas pareerde John, de keeper van CDW, de inzet van Abou, maar de toon was gezet!! Vanaf dit moment had Loosdrecht het betere van het spel en werd er energiek gespeeld. Loosdrecht kwam er zo nu en dan uit met flitsend combinatiespel. In de omschakeling kwam de bal terecht bij Abou. Hij was vandaag een ware plaag voor iedereen die op zijn pad kwam van CDW kant. In de 24e minuut belandde de bal bij Abou. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en liep de 16 meter binnen aan de linker kant. Nick die goed was doorgelopen ontving de perfecte pass en hij wist de bal knap in de bovenhoek te schieten. De 1-0 stond op het scorebord. Kort hierna was het Luuk die de rechterhoek in werd gestuurd door Amin en op een eilandje stond. Hij wist knap de bal in bezit te houden en omspeelde 2 man in de 16. Hij schoot met zijn rechterbeen op doel en de bal rolde via de binnenkant van de paal uit het CDW doel. De manschappen van CDW waren toeschouwer van hun eigen wedstrijd. Ze probeerde op te bouwen en te combineren maar stuitte constant op het collectieve blok van onze plaatselijke SV. Ondanks dit kwamen ze er zo nu en dan over de rechterflank uit. De rechtsback van CDW, die een sterke wedstrijd speelde, zorgde voor een spaarzame uitbraak. Een aanval die over meerdere schijven verliep belande bij een Anis van CDW die 1 op 1 met onze goalie Pepijn stond. Pepijn kwam goed zijn doel uit en stopte zijn inzet. Hierna was het vooral Loosdrecht wat de aanval zocht. Amin die goed domineerde als controlerende middenvelder, was vaak het begin punt van een Loosdrechts aanval. Dit geval stuurde hij Jesse de linkerhoek in en Jesse hield knap het overzicht na zijn individuele actie en wist Luuk te bereiken. Luuk stond op het randje van de 16 en kwam tot een schot. Via een lichte touchering van een verdediger van CDW ging de bal precies om de keeper heen.. 2-0. Toch kreeg CDW nog een goede mogelijkheid voor aanvaller Ingmar die een vrije kop kans naast het doel wist te plaatsen. Laat in de 1e helft was het Khalid die een goede bal wist af te geven op onze captain Gilliam. Dit resulteerde in een vrije kop kans alleen wist onze captain de bal rakelings over de goal te koppen. Amin goed samenspelende met Khalid, Jesse en Abou waren vanmiddag, in de 1e helft, de baas op het middenveld. Amin kreeg zelf nog een kop kans die helaas het doel miste. De achterhoede, goed spelend onder aanvoering van Gilliam en Laurens, schoof goed naar voren. Zo kom Loosdrecht als team de opbouw van CDW goed verstoren. De scheidsrechter floot af voor de 1e helft. De 1e helft was voor Loosdrecht met zo nu en dan een spaarzame uitbraak van CDW kant. Op naar de kleedkamer. Een goede start van onze jongens.

In de kleedkamer werd er op gehamerd door Roy dat we goed speelde en de wedstrijd onder controle hadden. Maar wetende van onze vorige wedstrijd tegen DVVA dat we scherp de kleedkamer uit moesten komen. Hetzelfde spel blijven spelen dan zou er niks aan de hand moeten zijn. Alles hangt af van hoe je samen de kleedkamer uitkomt!

Dit gezegd hebbende liepen de mannen gemotiveerd richting het veld voor de 2e helft.

Na de rust was het de insteek om fel van start te gaan echter liep dit anders dan gepland. Zo goed als dat we startte zo slecht was de start van de 2e helft. Ook wel door de aanpassingen in het elftal van trainer Maurice Pot. Loosdrecht werd gelijk onder druk gezet en naar achteren gedrukt. Wat een verschil het Loosdrecht van de 1e helft ten opzichte van het Loosdrecht van de 2e helft. CDW was een stuk feller in de duels en een stuk rustiger aan de bal. Zij domineerde vrijwel de 2e helft. Het initiatief lag bij CDW en dit resulteerde in opvolgende kansen voor Pim, Ingmar en Tim. Laatst genoemde knalde in de 74e minuut de bal langs onze sterk keepende Pepijn. Loosdrecht riep een fiasco op zichzelf af door het veld groot te houden, individuele fouten in zowel passing als acties. Af en toe kwam Loosdrecht eruit maar verzuimde het goed uit te spelen. Gelijk in de omschakeling kwam CDW er constant goed uit. Dit vooral omdat de omschakeling bij bepaalde spelers van Loosdrecht er niet meer was. Hierdoor stonden we vaak in een ondertal situatie. Er moest iets veranderen!! Dit werd dan ook gedaan door frisse spelers erin te brengen. Chamiel en Jamal werden er ingebracht voor de moegestreden Abou en Luuk. Chamiel moest het middenveld voorzien van zijn duelkracht en hiermee het middenveld terugveroveren. Jamal die de afgelopen weken super goed getraind heeft moest de aanval voorzien van nieuw elan. Met deze twee heren kwam er iets meer rust en energie om de wedstrijd goed uit te spelen. Ondanks de aanhoudende druk van CDW zijn ze niet meer gevaarlijk geworden. In 89 minuut was het Nick die afgelost werd door Jim. CDW speelde alles of niets en dit resulteerde in de omschakeling nog in enkele kansen voor Loosdrecht. Echter werden deze slecht uitgespeeld. Nu liep iedereen ook wel op zijn tandvlees en was het mooi geweest. Vond ook de goed fluitende leidsman Gert Van den Broek.

De 2e helft was voor CDW. Uiteindelijk had de overwinning beide kanten op kunnen vallen. Loosdrecht had het in de 1e helft al af moeten maken. Waar CDW de 2e helft zuiniger had moeten omgaan met hun kansen. Dan hadden ze zomaar 1 punt of meer eruit kunnen slepen. Loosdrecht heeft de wedstrijd op karakter gewonnen iets wat vorig seizoen nog wel eens ontbrak bij onze mannen. Al met al zijn de 3 punten gebleven(nee 6 punten met dank aan ons 2e elftal) op sportpark Hallinckveld. Genoeg goede punten als punten ter verbetering om op voort te borduren. Komende zaterdag speelt het vlaggenschip van Loosdrecht uit bij A.S.C Waterwijk om 15.00. Wij hopen op een goed gezelschap. Komt allen!!