Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Loosdrecht 2 zet stijgende lijn voort

2 februari 2020 11:45

Het beloften team van SV Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag een lastige uitoverwinning over de streep getrokken. CDW werd met 0-1 verslagen na een doelpunt van Nickay Schenk in de eerste helft. Ondanks een tweede helft op kelderklasse niveau gingen drie hele belangrijke punten terug naar Loosdrecht en stegen de talenten naar plek 5 in de competitie.

Lesmeister en Luijer moesten Pim en Bert missen vanwege blessures maar gelukkig sloten Berend en Christiaan weer aan bij het 2e. Jim keerde terug in de basiself op de linksback en ook Thijmen had weer een plekje op de linksbuiten veroverd na een aantal productieve wedstrijden. Dat betekende bankzitten voor ‘Wingman’ Joeri, Damian ‘Kerkie’  en ‘Buffel’ Malak, waarbij die laatste het treffend verwoordde in een interview met van Wijk radio: “De concurrentie is hoog en het zit dicht bij elkaar”. Iets wat Damian kracht bij zette door op het warmloop weilandje de ene na de andere bal in de kruising te schieten dankzij zijn ervaringen in de Shots. Een luxe positie dus voor de coaches die kwamen tot de volgende opstelling:

Het lijkt of je bij CDW standaard kan rekenen op minimaal windkracht 6 maar dankzij de voorspellingen van Weerman Charley kwam dit niet als een verrassing. Met een dreigende Charley, die zelf het liefst speelt in een hogedrukgebied, legden de oranje leeuwen met de wind in de rug CDW het vuur aan de schenen. Loosdrecht creëerde flink wat kansen en vond ondanks het kleine veld toch elke keer ruimte achter de verdediging van CDW. Nickay leek vroeg in de wedstrijd de score te openen. Na vrij gespeeld door Edwin lobde onze goalgetter een mooie boogbal over de keeper, maar maakte meteen kennis met de grens van CDW die vanaf minuut 1 werkelijk elke aanval besloot af te vlaggen. Verschrikkelijk.

Charley creëerde een een aantal goede kansen maar had het vizier niet op scherp. De derde kans was het wel raak toen de buitenspeler besloot voor te zetten en daarmee de hand raakte van een verdediger. Hoewel voordeel had kunnen worden gegeven omdat Nickay de bal daarna binnen werkte, schoot hij de penalty daarna ook overtuigend binnen. Loosdrecht had flink de bovenhand en keeper Fabien moest slechts een enkele keer optreden tegen een uitbraak van CDW.

2e helft kreeg CDW de wind in de rug en daarmee kantelde het spelbeeld. Voor Loosdrecht, nu met Wingman Joeri op de linksback voor de uitgevallen Jim, was het vooral tegenhouden en meer dan vier keer overspelen bleek een hele opgave. CDW knalde de ballen lekker ver naar voren maar menig bal verdween uit of over de achterlijn. Murrie en Stijn hadden de boel achterin weer prima op orde en gaven weinig weg. Nickay kreeg nog een paar kansen na uitbraken op de linkerflank maar vond slechts de handen van de keeper. Thijmen leek alleen op de keeper af te kunnen na een fenomenale steekbal van Charley maar werd uiteraard afgevlagd. Toen CDW alles of niets ging spelen werd het gevaarlijker. Christiaan had de redding van de dag toen een aanvaller van CDW onze verdedigers het bos in stuurde en de bal bij de tweede paal perfect voorgaf. Dat leek een zeker doelpunt, helemaal met de boomlange verdediger van CDW in de spits. Gelukkig kopte onze reiger Christiaan de bal, met de bovenkant van zijn hoofd en zijn ogen dicht, keurig over de lat.

Met de ingebrachte versterkingen Malak en Damian sleepte de equipe van Lesmeister en Luijer de overwinning uit het vuur. Met een flinke dosis vechtlust en zeer gewaardeerde support van menig meegereisde Loosdrechters, pakken de talenten wederom drie belangrijke punten. Volgende week hopelijk hetzelfde resultaat tegen Odysseus in eigen huis.