Teamnieuws

Dit zijn de snelste spelers in de Eredivisie

Vandaag om 9:00  Snelheid is een belangrijk aspect in voetbal. Denk bijvoorbeeld aan Arjen Robben, die tijdens het WK van 2014 Sergio Ramos met groot gemak achter zich liet en de 5-1 tegen Spanje maakte. Welke Eredivisie-spelers zijn, net als Robben, enorm snel? meer »

Luuk de Jong duwt Pavlidis uit top tien ESM Gouden Schoen, nieuwe runner-up

Vandaag om 8:30  Een in, een uit. De Eredivisie blijft met een speler in de top tien van de ESM Gouden Schoen vertegenwoordigd. Alleen is de naam gewisseld. Luuk de Jong heeft haast letterlijk Vangelis Pavlidis uit de top tien geduwd. Een hattrick tegen PEC Zwolle zorgt ervoor dat de aanvoerder van PSV nu 22 doelpunten achter zijn naam heeft staan. Dat komt overeen met plek zeven in de ranking van het Europese topscorersklassement. meer »

Dit zijn de oudste voetballers in de Champions League

Gisteren om 15:00  Vorige week verraste FC Porto vriend en vijand door met 1-0 van Arsenal te winnen in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League. Mede door het goede verdedigen van aanvoerder Pepe sloegen de Portugezen in de slotsecondes toe. Met zijn 41 jaar behoort de verdediger tot de oudste actieve spelers in dit Champions league seizoen. Lees hieronder wie er nog meer tot dat lijstje behoort.   meer »

Haat, maar ook steun voor Anton Gaaei na pijnlijke wissel

Gisteren om 12:00  Na een dramatisch eerste half uur werd Anton Gaaei naar de kant gehaald door John van ’t Schip. De vleugelverdediger zag er niet goed uit bij de 1-0 en leidde daarna door slordig balverlies bijna eigenhandig de tweede tegentreffer in. Tijdens en na de verloren wedstrijd tegen AZ (2-0) regende het reacties aan het adres van Gaaei. En niet altijd even positief. meer »

De beste prestaties in de KNVB Beker van de halve finalisten van 2024

Gisteren om 9:00  Dinsdag en donderdag wordt er gestreden om een finaleplek in de KNVB Beker. NEC, Cambuur, Feyenoord en FC Groningen hopen op 21 april aan te mogen treden in De Kuip. Voor het eerst sinds 1985/1986 zitten er twee ploegen van het tweede niveau bij de laatste vier. Lees hieronder wat de beste prestaties van de halve finalisten zijn in de historie van het bekertoernooi. meer »

Samenvatting: AZ - Ajax (2-0)

25 februari 2024 19:00  AZ heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de vierde plek. Ajax kon in punten gelijk komen met de Alkmaarders, maar ondanks een nieuwe 5-3-2 formatie, maakte de ploeg van John van 't Schip eigenlijk geen moment aanspraak op de overwinning. De matchwinner werd AZ-aanvaller Ruben van Bommel, die twee keer droog raak schoot in de hoek. De schlemiel van de dag werd Anton Gaaei. De Deen moest na een dik halfuur spelen al wisselen. Dat was niet de eerste keer dit seizoen het geval voor de vleugelverdediger. Bekijk hier de samenvatting. meer »

Deze topclubs zijn voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer

25 februari 2024 15:16  Het gaat een drukke zomer worden voor de beste trainers van Europa. De grootste clubs van Europa hebben al afscheid genomen, of nemen aan het einde van dit seizoen afscheid van hun coach. ELF Voetbal zet deze clubs voor je op een rij. meer »

Maak kennis met Stade Brest: De stuntclub die tweede staat in Ligue 1

25 februari 2024 12:36  Afgelopen seizoen verraste RC Lens in de Franse Ligue 1 vriend en vijand met een historische tweede plek. De ploeg greep net naast de titel. Het verschil met Paris Saint-Germain was slechts één punt. De stuntclub uit Noord-Frankrijk kon die lijn dit seizoen echter niet doortrekken, maar er is wel weer een nieuwe revelatie opgestaan. Stade Brest is in 2024 niet af te stoppen in de Ligue 1. meer »

Fortuna Sittard-spits Kaj Sierhuis blinkt uit in meerdere sporten: "Ik gooi regelmatig een 180"

23 februari 2024 14:00  Hij behaalde zijn vwo-diploma zonder zich bovenmatig in te spannen. Tegelijk doorliep Kaj Sierhuis de jeugdopleiding van Ajax waar hij tegen PSV debuteerde in de Eredivisie. Via FC Groningen, Heracles Almelo en Stade de Reims keerde de nu 25-jarige aanvaller dit seizoen in de Nederlandse competitie terug in het shirt van Fortuna Sittard. In zijn vrije tijd is darten zijn manier om tot rust te komen. "Ik kan zo twee uur staan gooien thuis." meer »

FC Eindhoven brengt fysieke wedstrijdaffiches terug in straatbeeld

23 februari 2024 12:00  FC Eindhoven meer zichtbaar maken. Landelijk, maar zeker ook in de stad. Een denktank boog zich daar enkele jaren geleden samen met de club over. Een onafhankelijk supportersinitiatief pakt daarop nu door. Nadat er reeds bijzondere wedstrijdaffiches te zien waren op social media, keren deze komende maand ook terug op bekende plekken in de Brabantse stad. "Een mooi middel om de betrokkenheid te vergroten." meer »