De Groene Club

12 september 2019 18:45

SV Loosdrecht heeft zich aangemeld bij De Groene Club, een initiatief van de KNVB.

Wat is De Groene Club?

De Groene Club is een programma van de KNVB dat inzicht biedt in de huidige situatie van jouw vereniging en kennis deelt waarmee je het energiepotentieel kunt realiseren. Met die kennis kun je vervolgens jullie wensen en behoeften voor het daadwerkelijk nemen van de maatregelen te achterhalen. De Groene Club denkt mee over financiële oplossingen en stelt in samenwerking met jouw vereniging een implementatieplan op. Zo ontzorgen ze de clubs op weg naar een duurzame sportaccommodatie.

Sterke amateurverenigingen zijn financieel gezond en beschikken over een goede accommodatie. Het nemen van duurzame maatregelen die leiden tot een verlaging van de energierekening draagt hieraan bij. Energie is namelijk ook voor jouw club een van de grotere kostenposten, en met De Groene Club kun je gemiddeld €7.000 per jaar besparen!

ÉÉN VAST AANSPREEKPUNT VOOR HET HELE TRAJECT.
Er komt heel wat kijken bij het runnen van een sportvereniging. Daarom heeft De Groene Club het traject om te verduurzamen versimpeld tot vijf stappen. Uit ervaring weten ze dat deze stappen binnen een jaar uitgevoerd kunnen worden. Ze helpen onze sportvereniging bij het nemen van iedere stap.

5 STAPPENPLAN

01 ENERGIESCAN
- Nulmeting op locatie
- Toelichting energiepotentieel en maatregelen op locatie
- Ondersteuning bij het vinden van subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen

02 OPSTELLEN PLAN VAN AANPAK
- Voorlopige keuze voor maatregelen
- Accorderen investering binnen de sportvereniging

03 MOGELIJKHEID VOOR BEST-VALUE-MAATREGELEN
- Begeleiding opvragen (lokale) offertes

04 FINANCIEEL ADVIES
- Ondersteuning bij aanvragen lening en borgstelling Stichting Waarborgfonds Sport

05 REALISATIE
- De Groene Club ondersteunt bij het implementeren van energiebesparende maatregel

De energiescan

Wij hebben een energiescan aangevraagd bij De Groene Club. De onafhankelijke energieadviseur is bij ons komen kijken naar de mogelijkheden voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. De resultaten worden binnen twee weken besproken.

Hij heeft gekeken naar binnen- en buitenverlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming, watergebruik en de mogelijkheden tot het opwekken van groene stroom.

Wij houden u op de hoogte van de uitkomsten.

U kunt hier meer informatie vinden over De Groene Club

Op weg naar een duurzaam SV Loosdrecht!

Mvg