Voorlopige indeling jeugdteams '21 - '22

Naar update teamindelingen seizoen 2021-2022

Beste jeugdleden en ouders,

Jaarlijks worden de nieuwe ‘voorlopige’ teamindelingen voor het nieuwe voetbalseizoen gepubliceerd op de website van SV Loosdrecht. We zeggen ‘voorlopig’ omdat het praktisch gezien niet te doen is om nu al tot een definitieve indeling te komen.

Door Corona is er dit jaar helaas weinig gevoetbald, maar aan de hand van de onderlinge wedstrijden en de trainingen hebben de leeftijdscoördinatoren de beste keuzes proberen te maken.

Bij het maken van de teamindelingen hanteren we de volgende uitgangspunten:

• Elke speler wordt zo veel als mogelijk ingedeeld in de leeftijdscategorie die overeenkomstig is met de leeftijd van de speler bij aanvang van het voetbalseizoen.
  • Indien er bij aanvang van het voetbalseizoen sprake is van een tekort/overtal in een leeftijdscategorie, kan/kunnen betreffende leeftijdscoördinator(en), al dan niet in overleg, spelers indelen in een lagere/hogere leeftijdscategorie.
  • Wanneer mutaties in het ledenbestand hierom vragen, kunnen leden in een volgend, nieuw seizoen weer worden terug geplaatst in de leeftijdscategorie die overeenkomstig is met de leeftijd van de speler bij aanvang van het seizoen.
  • Uitzonderingen (bijvoorbeeld spelers die emotioneel, fysiek of talent-technisch ver boven/onder de eigen leeftijdscategorie uitsteken) worden nauwlettend gevolgd. Per seizoen wordt bekeken wat het beste is voor betreffende speler. De leeftijdscoördinator en de manager operationele/technische voetbalzaken zijn hierin leidend, niet de speler zelf en niet de ouders.

Wij beseffen dat een teamindeling altijd veel stof doet opwaaien, maar ervaring leert dat na een paar trainingen de kinderen dit al weer vergeten zijn en net zoveel plezier hebben.

Voor sommige teams zitten we nog wat krap in de bezetting en zijn we nog op zoek naar versterking. We hopen dat jullie ons daarbij kunnen/willen helpen door eens om je heen te vragen bij vriendjes/vriendinnetjes of zij het leuk vinden om bij SV Loosdrecht te komen voetballen.

Mocht dit niet lukken dan zullen wij mogelijk sommige teams toch nog moeten wijzigen.

Ook zijn we voor sommige teams nog op zoek naar begeleiding (trainer/leider). Als er mensen zijn die dit leuk vinden om te doen, kunnen zij zich aanmelden bij de leeftijdscoördinator. Als vereniging zijn we immers afhankelijk van vrijwilligers.

Mochten er nog vragen zijn, schroom dan niet om met de leeftijdscoördinator van het betreffende team een afspraak te maken.

Sportieve groeten,

Christiaan Saalmink (Operationeel Manager)

Niels Grob JO14 t/m JO18 06-48374884 niels@svloosdrecht.nl
Michiel de Vries Robbé   JO11 t/m JO13 06-42717877 michiel@svloosdrecht.nl