E1 pakt punt in degradatieduel

3762AW
SOEST
tel. 035-6027363

Het is maar weinig ploegen gegeven om bij Elinkwijk te winnen. Ook ons derde onderlinge duel eindigde in een puntendeling. We begonnen in de stromende regen prima aan de wedstrijd. We domineerden en creëerden een aantal aardige mogelijkheden. Toch viel de openingstreffer aan onze kant. De eerste de beste diepe bal van Elinkwijk werd onberispelijk afgemaakt. De koppies gingen hangen en er lukte even niets meer. In deze fase moesten we zelfs een tweede goal toestaan. Gelukkig profiteerde Nick goed van een slippertje van de doelman en dus waren we weer terug in de wedstrijd. Kort voor rust kon Pim op aangeven van Nick de gelijkmaker binnentikken.

Na de pauze hadden we de wind mee en konden we de tegenstander goed onder druk zetten. We kregen kansen en de goal hing in de lucht. Tom was heel dichtbij, maar werd gestuit door de keeper. Tom viel over de doelman heen waarna de stoppen bij de keeper doorsloegen. Het natrappen werd door de uitstekende scheidsrechter gezien en de doelman kon voor 5 strafminuten naar de kant. Gelukkig kwam er wel een gemeend "sorry" van de ook wel geschrokken keeper, dus daarna kon er op een sportieve manier worden doorgespeeld. Met een mannetje meer was het kwestie van tijd dat we de leiding zouden nemen. De 2-3 voorsprong voor ons werd door een attente Giovanni uit een voorzet binnengeschoten. Elinkwijk lag op de knieën en we hadden de kansen om het duel te beslissen. Helaas lukte dat telkens net niet en door zwak verdedigen lieten we Elinkwijk weer terug in de wedstrijd komen. We gaven twee goals weg en zo keken we weer tegen een onnodige achterstand aan.

Ondanks het matige spel toonden we ook nu weer veerkracht. We zetten nog een keer aan voor een slotoffensief en dat werd beloond. Maverick knalde een afvallende bal onhoudbaar binnen. Vlak voor tijd had Maverick zelfs bijna de winnende op zijn schoen, maar zijn vrije trap ging via de onderkant van de lat terug in het veld. Het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel en over de hele wedstrijd gezien was dat wel een terechte uitslag. Speciale dank gaat uit naar inval-doelman, Bart Truin; deze topper van de E3 was kansloos bij de tegengoals en speelde verder een uitstekende wedstrijd.

Volgende week komt Victoria E2 op bezoek. Zij kunnen bij winst op ons de titel binnenslepen, dus dat beloofd een leuke pot te worden.

Peter Schakel