E1 op de valreep naar eerste punt

3762AW
SOEST
tel. 035-6027363

Na de matige vertoning van vorige week waren we vanmorgen gebrand op eerherstel tegen Elinkwijk E2. We begonnen sterk en kregen goede kansen. Nick zette ons dan ook verdiend op voorsprong. Daarna kwam Elinkwijk beter in het spel en wij moesten terug. Toch waren de grootste kansen voor ons in de counter. Tom had de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet was niet overtuigend genoeg. Elinkwijk kwam vervolgens op gelijk hoogte door een goede knal in de korte hoek. Vlak voor rust was Nick attent voor het doel en prikte hij de 2-1 binnen. Toch wisten we de voorsprong niet mee te nemen naar de pauze. Achterin stonden we te schutteren bij een ongevaarlijke bal door het midden. De 2-2 was het gevolg en dus was de wedstrijd weer in evenwicht.

Na de pauze ontspon zich een boeiend voetbal-gevecht met kansen aan beide kanten. Er werd door alle spelers keihard geknokt voor iedere meter,  toch leek Elinkwijk met de zege naar huis te gaan toen kort voor het einde een mooie voorzet van rechts perfect werd binnengekopt door de spits. Er was niet lang meer te spelen, dus moesten we nog een paar minuten alles geven om niet weer tegen een nederlaag aan te lopen. Vlak voor tijd zette Pim bij de achterlijn goed door en uit zijn voorzet prikte de mee opgerukte Maverick tussen 2 verdedigers de bal precies onder de lat in het doel: de verdiende gelijkmaker lag erin en de vreugde was natuurlijk groot. Eindelijk zijn we van de 0 af wat belangrijker is, we voetballen weer een stukje beter dan de afgelopen weken het geval was.

Volgende week gaan we proberen om bij Altius deze lijn door te trekken.

Peter Schakel