Datum

21 september 2019 10:05

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag begon om 10.05 uur het nieuwe seizoen vopr de JO 14-1. Na het kampioenschap in de voorjaarsreeks als JO 13-1 en een overtuigende start van de beker (3x winst met (5-2, 18-0 en 11-0) waren er hooggespannen verwachtingen voor de start van de competitie. Maar met TOV stond er een tegenstander aan de aftrap waar we vorig seizoen pas in de slotseconde een puntje veilig konden stellen.

Al snel bleek dat SV Loosdrecht beter de zomer was doorgekomen dan TOV. Met verzorgd voetbal probeerde Loosdrecht via de combinatie steeds weer het vijandelijke doel op te zoeken. Voor rust lverede dat het beste voetbal op, waarbij TOV eigenlijk niet aan de bal kwam en Loosdrecht eigenlijk op elk plekje van het veld steeds weer een vrije man wist te vinden. Voor rust leverde dat drie doelpunten op van onze goalgetter in de spits, Diego Wiekenkamp. TOV wist daar niets tegenover te zetten waardoor met een 3-0 voorsprong de rust werd bereikt.

Na de rust bleef Loosdrecht veruit de betere. Het aantal driekhoekjes nam in aantal wel iets af, maar de effectiviteit nam met rasse schreden toe. Eerst was het Jaron Mol die twee keer toeslag (één keer een vrije trap van 35 meter en een solo vanaf rand eigen strafschopgebied), waardoor de tussenstand naar 5-0 werd getild. Daarna namen de voorwaartsen het weer over en wist Diego nog twee keer te scoren, waarvan één uit een penalty. Ook Tim van de Meent snoepte nog een doelpuntje mee bij de teede paal en onze gastspeler van de JO 14-2 (Max van Vuure) wist er nog eentje in te prikken, waardoor de teller al op negen stond.

Max wist met een vlijmscherpe pass Diego nog een keer alleen voor de keeeper te zetten, maar de doelman van TOV had geen zin om aan een tienklapper mee te werken, waardoor de eindstand op 9-0 uitkwam.

Al met al een droomstart voor de JO 14-1. Volgende week gaan we op bezoek bij Wasmeer. Natuurlijk hopen we daar de goede start een vervolg te kunnen geven, maar stiekem zijn we ook benieuwd wat het elftal doet als er een keer een tegenstander ons tegemoet treedt die net zo goed of mischien wel een tikkeltje beter is. Maar goed, dat is voor de dag van morgen.

Ook benieuwd naar het spel van de JO 14-1? Geheel objectief zijn we niet, maar het loont absoluut een keer de moeite om een wedstrijdje van deze jongens te kijken. De komende twee zaterdagen spelen we helaas uit tegen Wasmeer (12.30 uur) en FC Almere (09.00 uur), maar op 12 oktober zijn ze weer op Sportpark Hallinckveld te bewonderen om 10.15 uur tegen BFC. Noteer het vast in de agenda.