Batavia '90 E3 - Loosdrecht E3

14 december 2013 13:30

Onbekend

Beste Toppertjes,

We konden deze dag heerlijk uitslapen en arriveerden bij SVL om gezamenlijk de spelersbus te betreden die naar het verre Lelystad zou afreizen.

Deze wedstrijd moesten we het zonder Mats doen, die helaas geblesseerd was. Ook kon helaas de trainer Teus van Gaal deze keer niet aanwezig zijn.

Na een lange reis zagen we bij aankomst dat het stadion van Batavia volledig leeg en verlaten was! Bleek dat zij al winterstop hadden, maar omdat ze zo sportief zijn, voor ons speciaal terugkwamen! Ze gunden ons de kans om kampioen te kunnen worden!

Ondanks dat er was uitgeslapen, waren we nog niet helemaal wakker bij het betreden van het veld. Het veld had behoorlijk wat te verduren gehad, was modderig en zwaar voor jullie.
De scheids stelde zich voor en liet meteen weten dat hij een ‘strenge’ fluiter is en dat het belangrijk was dat de ingooien langs de lijn volgens de regels (met beide benen op de grond) genomen moesten worden.

Na het fluitsignaal mocht Loosdrecht aftrappen.
Loosdrecht wist gelijk de bal te bemachtigen, maar de tegenstander had een goede verdediging, waardoor de bal niet ons middenveld wist te bereiken.

Roel Cillissen moest vandaag aan de bak, want zonder hem waren we nergens. Hij wist een prachtige redding te maken, anders had de tegenpartij gelijk een punt erbij kunnen schrijven.
Jullie waren nog niet echt wakker leek het wel, want zoals het vorige week een zeer spannende wedstrijd was, konden jullie elkaar vandaag minder goed vinden. De passes waren vaak te zacht en kwamen daardoor niet bij de gewilde speler terecht. Ook had dit enigszins te maken met de kwaliteit van het veld! Toch gaven jullie niet op en wisten toch de overmacht op de bal te krijgen.
Een corner van de tegenpartij… druk voor het doel van Cillissen…waar gaat die bal komen…er wordt geschoten…de bal vliegt door de lucht…Loosdrecht springt op…Batavia ook en helaas komt de bal tegen de hand van de tegenstander! Dit betekende een penalty voor Loosdrecht.
Vanaf de zijlijn brulde assistent Coach Joost Kluivert, “Hugo Ronaldo neemt de penalty”.
Ronaldo staat klaar en wacht op het fluitsignaal van de scheids….hij neemt een aanloop, richt, schiet… en JAWEL het 1e doelpunt is een feit!
Opgelucht halen de toeschouwers adem en juichen langs de lijn!

De tegenpartij haalt onze snelheid in het spel naar beneden en we krijgen weinig de ruimte. Dit resulteert erin dat de tegenstander meerdere corners kan nemen…als dat maar goed afloopt…
bij de volgende ingooi van onze kant, genomen door Tjaart Xavi, weet Stijn Mulenga met een prachtige kopbal de bal weg te halen voor het doel van Cillissen! Wat een topactie!
We krijgen kansen genoeg, maar ook na een prachtige voorzet krijgen we die bal er toch niet in!
Tjaart Xavi weet door de verdediging van de tegenstander heen te breken, loopt door met de bal aan z’n voet... hij moet snel reageren, richten… helaas er net naast. De keeper raakt net de bal, waardoor Loosdrecht een hoekschop mag nemen.
Tjaart Xavi maakt zich klaar en schiet een prachtige hoekschop…helaas net naast het doel.
Tim Stam komt helemaal vanaf z’n achterste positie, hij voelt dat hij door kan breken, schiet vanaf het middenveld met een prachtig schot…helaas ook hier wil de bal er niet in.

De rust is kort, Kluivert en Blind geven jullie aanwijzigingen om door te gaan… strakkere passes te geven, meer druk te geven.
Dan klinkt alweer het fluitsignaal voor de 2e helft.

Voor de toeschouwers wordt nog een rondje koffie gehaald… we hebben weer nieuwe moed en geven niet op. Tjaart Xavi weet van ver af een prachtig doelpunt te scoren…0-2.
De tegenstander weet snel te switchen en kunnen door onze verdediging heen breken. Tim Stam verdedigd als de beste en weet uiteindelijk de bal in de hoek eruit te schieten. Corner voor de tegenstander… iedereen voor het doel van Cillissen… Loosdrecht heeft een mannetje…Batavia schiet…Loosdrecht veert op… Cillissen mee… en een goede redding van Ronaldo met een kopbal.
Opnieuw een corner voor de tegenpartij, waarbij Cas Brama met z’n scheenbenen de bal prachtig uit het doel weet te houden!

Loosdrecht aan de bal… langs de verdediging…bal aan de voet…Max Maradona wordt aangespeeld…neemt de tijd…haalt uit… Ja hoor een prachtige treffer, 0-3!
De neef van Maradona, Tom, mag vandaag ook aantreden in het Oranje legioen en neemt z’n positie in op het middelveld. Daar moet wel gewerkt worden, want de tegenstander heeft er toch echt wel een aantal leuke spelertjes tussen zitten.

Stijn Mulenga heeft het wat zwaar met het veld…maar weet toch met de bal aan z’n voet door te lopen… draait om… de tegenstander is te laat…loopt door… speelt over naar spits Hugo Ronaldo… Ronaldo neemt aan, Mulenga kan door lopen..en krijgt de bal aangeschoten…hij neemt aan…draait om…richt en schiet! Ja hoor Mulenga weet de stand naar 0-4 te brengen.

Er klinkt gejuich vanaf de zijlijn!
De bal wordt op de stip gelegd voor een nieuwe aftrap. Door goede samenwerking tussen het spitsentrio, Xavi, Mulenga en Ronaldo, krijgt Mulenga weer de bal mee…hij valt…maar staat op…geeft de bal toch een zwieper… JA Hoor! Hij zit, 0-5.

Kort daarna is het spel weer omgekeerd en moet Roel Cillissen weer aan het werk. Met een prachtige vangbal weet hij de stand op 0 te houden!

De laatste minuten zijn aangebroken… Stijn Mulenga krijgt de bal aangespeeld…loopt door…Tjaart Xavi is oplettend… weet de bal te bemachtigen…hij maakt een schijnbewegiging…nee de andere kant! Ja hoor! Hij weet de eindstand te beklinken op een prachtige overwinning met 0-6!

Top team werk Mannen! Lekker douchen en nagenieten van wederom een prachtige overwinning!

Volgende week zaterdag (21 december) de laatste wedstrijd van 2013!

Fijn weekend & tot maandag!

Groeten,

Audrey, Joost & Edwin